Where to begin?

Quote: work on your goal a little bit each day no matter how small.

Allemaal goed en wel zo een blog over assertiviteit, maar hoe begin je er aan? Of beter gezegd where to begin? Dit is een vraag die ik mezelf een week geleden ook stelde. Ik begon te denken wat mijn grootste motivatie is om assertief te handelen. Het antwoord is: deze blog, of course!

Tip: stel doelen op!

Sinds het ontstaan van Be Leo schrijf ik al mijn assertieve handelingen op, klein en groot. Ik betrapte mezelf met een glimlach terug te kijken op mijn lijstje. Toen bedacht ik volgende tip: stel doelen op! Hiermee bedoel ik dat je een belofte maakt aan jezelf om bijvoorbeeld 3 keer assertief te handelen in een week. Deze handelingen schrijf je op en aan het eind van de week kan je hier met trots op terug kijken.

Wanneer je weet van jezelf dat je jou hier moeilijk aan zal houden kan je met belonen werken. Beloon jezelf wanneer het lukt je doelen te halen. Met wat ga jij jezelf belonen? Laat het weten in de reacties! Stiekem zit de grootste beloning in de voldoening die je hieruit haalt.

Bellen + sollicitatie = stress

Zoals ik al zei schrijf ik sinds vorige week mijn assertieve handelingen op, of zaken waarvoor ik uit mijn comfortzone moest kruipen. Benieuwd naar wat er op mijn lijstje staat? Ik zal er enkele met jou delen.

Vorige week moest ik bellen om een afspraak maken, I hate it. Normaal stel ik dit altijd dagen uit. Mijn vorige telefoongesprek om een afspraak te maken was een eerder negatieve ervaring. De vrouw aan de andere kant van de lijn was niet bepaald vriendelijk. Redenen genoeg voor mij om het bellen uit te stellen. Maar neen, deze keer niet. Gelukkig was ze deze keer wel vriendelijk en hield het eigenlijk niets in. Hoe klein dit ook was, achteraf was ik trots op mezelf.

Later die week had ik een online sollicitatie gesprek. Ik vind het moeilijk op te scheppen met mezelf en ga mezelf vaak onderschatten. Toen ze de vraag stelde of ik goed was in Frans moest ik even slikken. Ik ga er altijd vanuit dat dit ik niet zo goed kan, maar ik onderschat mezelf. Dus zonder te liegen antwoordde ik dat ik me perfect verstaanbaar kon maken in de Franse taal! Check, nog iets voor op mijn assertief lijstje.

Where to begin? Just begin!

Aan het eind van de week had ik mijn doel gehaald en stond er genoeg op mijn assertiviteit-lijstje om mezelf te belonen. Dit deed ik dan ook door iets lekkers te eten. Hopelijk kon ik jou met deze anekdotes en tip inspireren om uit je comfortzone te kruipen en assertief te handelen. So where to begin? Just begin! Probeer je het uit? Laat mij weten in de reacties wat er op jouw assertiviteit-lijstje staat!

Stay tuned voor de vlog van volgende week waarin ik het stellen van doelen op een leuke en originele manier uitprobeer! En met een camera op mijn gezicht uit mijn comfortzone kruip…

Enjoy! Leontien

Aanbevolen artikelen

8 Reacties

  1. Leuke anekdotes, ik kijk al uit naar uw vlog!

  2. Tof dat je doelen stelt voor jezelf! Ik kijk al uit naar de vlogs 🙂

  3. Heel veel succes bij het stellen van je doelen, Leontien! Ik ben heel benieuwd naar je vlog!

  4. Leuk om te lezen dat je hoeveel voldoening je er zelf uit haalt! Ik hoop dat het je lukt om je doelen te behalen 🙂 Ben benieuwd naar je vlog!

  5. Spannend welke content nog zal volgen! Ziet er al heel boeiend uit.

  6. Leuk om te lezen dat je ‘vooruitgang’ boekt. Succes met het behalen van je andere doelen!

  7. Goed bezig Leo! Zeer toffe en toch wel toepasselijke anekdotes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *