Bellen zonder paniek, werk verdelen, neen zeggen? I wish. Helaas ben ik daar (nog) niet assertief genoeg voor. Wie ben ik? Ik ben Leontien Foulon, student communicatiemanagement en totaal niet assertief. Is dit iets negatief? Soms. Is dit iets positief? Soms. Daarnaast ben ik nog eens een FOMO tot en met, Fear Of Missing Out. Deze combinatie zorgt soms voor stress.  

Van mijn FOMO wil ik geen afscheid nemen. Van mijn gebrek aan assertiviteit wel. Daarom is mijn doel dit jaar om hieraan te werken. Met andere woorden: te bellen, niet alles zelf te doen, neen te zeggen, uit mijn comfortzone te kruipen. Want laten we eerlijk zijn, that’s where the fun part begins.

Hoe ga ik dat doen?

Ik ga het gewoon doen! Online vind je gigantisch veel websites, podcasts, tips… over assertiviteit en hoe assertiever te worden. Ik ga deze voor jou uitproberen. Maar vooral mijn persoonlijke ervaring hierover delen. Hoe kan ik assertiever reageren? Wat is assertiviteit voor mij? Hoe kan ik uit mijn comfortzone stappen? Dit zijn zaken die ik met jou ga delen aan de hand van blogs en vlogs.

Be Leo

De naam van mijn blog ‘Be Leo’ staat voor het assertieve sterrenbeeld Leeuw, maar ook voor Leontien. Hiermee wil ik zeggen dat ik af en toe meer een Leeuw moet zijn en mezelf naar voor moet schuiven.

Het idee van deze blog begon allemaal met de ’16 personalities test’. Hieruit bleek dat ik de persoonlijkheid ISFJ heb. Kort uitgelegd. Zij zullen zich eerder terugtrekken dan hun gelijk proberen te halen. Zij vinden het moeilijk om ‘neen’ te zeggen. En last but not least, de behoeften van anderen gaan meestal voor henzelf. Anti-assertief dus. Maar niet voor lang meer!

Bekijk zeker mijn blogs en vlogs en laat je inspireren om af en toe ook wat assertiever te zijn.  

Enjoy! Leontien

Wie ben ik? Leontien Foulon!